• Medlemslogin
Søg
Bryggeriforeningen
  • Nyheder
  • Drikkevarer
    • Øl
    • Læskedrik
    • Vand
  • Tal
    • Tal om drikkevarebranchen
    • Tal om øl
    • Tal om læskedrikke
    • Tal om vand
    • Tal om miljø & emballage
  • Ansvarlighed
  • For medlemmer
  • Foreningen
  • Kontakt
  • Søg
  • Menu Menu

Bryggerier forventer at brænde inde med julebryg

Aktuelt, Øl

Den første fredag i november er normalt den festlige J-dag, hvor startskuddet lyder for to vigtige måneder for bryggeriernes salg. Men selv om bryggerierne har brygget færre julebryg i år, forventer halvdelen af dem at stå tilbage med usælgelig julebryg i januar.

 

Den julebryg, som danskerne traditionelt skåler i på J-dag og ved andre hyggelige lejligheder årets sidste to måneder, bliver ofte brygget allerede om sommeren og efteråret. Derfor har de fleste bryggerier sat ild under kedlerne på et tidspunkt, da Corona-restriktionerne gradvist blev lempet. Halvdelen af dem var dog forsigtige og bryggede mindre julebryg end i sidste år, viser en medlemsundersøgelse fra Bryggeriforeningen.

 

Alligevel forventer halvdelen af de deltagende bryggerier, at de ikke kan sælge al deres julebryg.

 

”De dystre udsigter til salget af julebryg er et tydeligt tegn på en branche i knæ. Med lukketid kl. 22 på serveringsstederne og maksimalt ti personer til festlige sammenkomster vil der desværre være mindre efterspørgsel på vores produkter”, siger direktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen.

 

Hele 85% af bryggerierne forventer generelt et mindre salg i restauranter, caféer og barer i løbet af november og december, mens hvert tredje bryggeri regner med at miste mere end halvdelen af deres salg i perioden, viser undersøgelsen.

 

Undersøgelsen blev foretaget umiddelbart inden nedlukningen af Nordjylland og dermed de nordjyske restaurationer, hvilket forventes at medføre en markant yderligere salgsnedgang for især de nordjyske bryggerier, men også for andre bryggerier med salg i området.

 

De triste juleudsigter afslutter et år med store tab af salg til restauranter, caféer og barer.

 

”Vi håber, at indsatsen mod Corona-smitte efterhånden vil blive baseret på evidens, så indsatsen bliver rettet mod reelle smittekilder. Serveringsstederne bør eksempelvis snart får lov til at tillade gæster at blive siddende indtil kl. 24, hvis gæsterne allerede er til stede, når der skal lukkes kl. 22. Der er jo professionelt personale til stede, som hjælper med at begrænse smitterisikoen – til forskel fra de steder, hvor folk samles efter kl. 22”, siger Niels Hald.

 

For ejer og grundlægger af Amager Bryghus, Morten Valentin Lundsbak, vil to timers længere åbningstid redde lidt af et miserabelt øl-år.

 

”Den tidlige lukketid har desværre bidraget til at dræbe julefrokostsæsonen. Heldigvis nåede vi at skrue ned for produktionen af julebryg på fad, og jeg forventer at sælge alt det øl, vi har brygget, men det er da superærgerligt at gå glip af glæden og de gode stunder i fællesskab om godt øl.”, siger Morten Valentin Lundsbak.

 

Carlsberg har holdt lidt igen med brygning af sin klassiske Tuborg Julebryg, men er trods alt fortrøstningsfuld.

 

”Vi har brygget en smule mindre Tuborg Julebryg i forhold til sidste år, fordi vi forventer at sælge en smule mindre i første weekend, da den traditionelle fest og uddeling kl. 20:59 er aflyst. Selvom snestormen er aflyst, falder sneen alligevel, og vi vil slet ikke afvise, at salget bare sker over hele dagen frem til kl. 22 i stedet for efter kl. 20:59. I tiden efter J-dag tror vi, salget vil holde samme niveau som sidste år,” siger Michelle Lægdsgaard Larsen, Brand Manager, Tuborg Marketing.

08/11/2020/af Christina Kirkeby
Del artiklen på sociale medier
  • Del på Facebook
  • Share on WhatsApp
  • Del på LinkedIn
https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/11/Forside-billeder-2020-11-08T173207.334.png 1200 1600 Christina Kirkeby https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/04/logo-bryggeriforeningen-black.png Christina Kirkeby2020-11-08 17:31:002020-11-08 17:35:32Bryggerier forventer at brænde inde med julebryg

Nyeste

  • Færre nye danske øl på grund af Corona
  • Dystre udsigter for de danske bryggerier
  • Beverage Days’ 21
  • Glæde over kompensation for usolgt julebryg
  • Bryggerier brænder inde med fadøl

Kategorier

  • Aktuelt
  • Drikkevarebranchen
  • Drikkevarerbranchen
  • Emballage
  • Forbrug
  • Læskedrik
  • Miljø
  • Øl
  • Salg og afgifter
  • Tal
  • Vand

Bryggeriforeningen

Faxehus
Gamle Carlsberg Vej 16
DK-1799 København V

CVR: 4892 3518

T: 7216 2424

M: info@bryggeriforeningen.dk

Vilkår, cookie- og persondatapolitik

Besøg også

Den Skandinaviske Bryggerhøjskole 

Alkoholpartnerskabet

Alkoholreklamenævnet

Læskedrikreklamenævnet

Følg os

Otte organisationer til regeringen: Lad restaurantgæster blive siddende efter... Rekord: Over 400 danske julebryg i år
Scroll to top
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Mere informationOK
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.