• Medlemslogin
Søg
Bryggeriforeningen
  • Nyheder
  • Drikkevarer
    • Øl
    • Læskedrik
    • Vand
  • Tal
    • Tal om drikkevarebranchen
    • Tal om øl
    • Tal om læskedrikke
    • Tal om vand
    • Tal om miljø & emballage
  • Ansvarlighed
  • For medlemmer
  • Foreningen
  • Kontakt
  • Søg
  • Menu Menu

Danskerne kan godt håndtere at gå i byen efter kl. 23

Aktuelt, Drikkevarebranchen

De lyse sommeraftener nærmer sig og kalder på hyggeligt samvær på restauranter, caféer og barer. Men restauratørerne skal desværre stoppe udskænkningen kl. 22 og sende gæsterne hjem senest kl. 23 – inden det for alvor bliver mørkt. Det fremgår af en corona-restriktion, som er en reminiscens fra nedlukningen af Danmark i midten af september sidste år.

I otte måneder har serveringsstederne mistet op mod 50% af deres omsætning som følge af tidlig lukketid. Det skyldes ikke mindst, at restauranterne kun kan nå at servicere ét hold gæster på en aften. Mange besøgende kommer slet ikke, når de skal rejse sig fra bordet inden desserten. Og fodboldentusiasterne finder andre steder at nyde aftenkampen, når de ikke kan se anden halvleg på deres sportsbar.

Sommeren er højsæson for både serveringsstederne og deres leverandører. Med epidemien under kontrol, med manglende evidens for smittespredning på serveringssteder og med restauratørernes professionelle corona-rammer opfordrer vi kraftigt til, at politikerne tillader en lukketid kl. 02. Danskerne har gennem halvandet år handlet med imponerende omtanke, og det kan de også efter kl. 23.

Det er heldigvis blevet tilladt at holde private fester ude i byen helt til kl. 05. Men private arrangementer i forsamlingshuse og selskabslokaler skulle nødigt udkonkurrere professionelle serveringssteder, som igennem mere end et år har bevist, at de er i stand til at håndtere smitterisikoen.

Til gengæld har myndighederne flere gange peget på, at det netop er piratfester og forsamlinger i parker og lignende, som sammen med privatfester udgør den helt store smittefare. Og det er altså ikke sikkert, at alle gæsterne går hjem i seng, når restaurationerne sender dem ud ad døren inden kl. 23.

De ekstra åbne timer frem mod kl. 02 vil få stor betydning for både serveringsstederne og den bredere oplevelsesøkonomi, fordi den udvidede åbningstid vil skabe mere liv og bedre økonomi for en lang række brancher. Med en lukketid kl. 02 kan danskere og turister nyde forlystelser, udflugter og sportsbegivenheder uden at tænke på at skulle indfinde sig på et spisested tidligt på aftenen, så de kan nå at blive mætte inden spærretiden.

—

Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv

Lars Thykier, adm. direktør, Danmarks Rejsebureau Forening

Carsten Suhrke, formand, Vin & Spiritus Organisationen i Danmark

Nikolaj Klausen, sekretariatschef, Danske Handelsbyer

Kirsten Munch Andersen, politisk chef, Horesta

Torben Hoffmann Rosenstock, direktør, Danmarks Restauranter & Caféer

Niels Hald, direktør, Bryggeriforeningen

—

19/05/21

19/05/2021/af Christina Kirkeby
Del artiklen på sociale medier
  • Del på Facebook
  • Del på LinkedIn
https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2021/05/Vand-7.png 1200 1600 Christina Kirkeby https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/04/logo-bryggeriforeningen-black.png Christina Kirkeby2021-05-19 11:08:552021-05-19 11:09:11Danskerne kan godt håndtere at gå i byen efter kl. 23

Nyeste

  • Nyt revolutionerende rensesystem på Mikkellers barer
  • EU-forslag risikerer trods gode hensigter at gå ud over miljøet
  • Debatindlæg: Brug digital alderskontrol til at forhindre salg af alkohol til mindreårige
  • Nekrolog: Den danske øl-talnørd er gået bort
  • Risiko for lukning af bryggerier stiger

Kategorier

  • Aktuelt
  • Drikkevarebranchen
  • Drikkevarerbranchen
  • Emballage
  • Forbrug
  • Læskedrik
  • Mad og Øl
  • Marked
  • Miljø
  • Øl
  • Salg og afgifter
  • Samfund
  • Tal
  • Vand
  • Viden

Bryggeriforeningen

Faxehus
Gamle Carlsberg Vej 16
DK-1799 København V

CVR: 4892 3518

T: 7216 2424

M: info@bryggeriforeningen.dk

Vilkår og persondatapolitik

Cookiepolitik

Besøg også

Den Skandinaviske Bryggerhøjskole 

Alkoholpartnerskabet

Alkoholreklamenævnet

Læskedrikreklamenævnet

Følg os

Giv (alle) Københavns restauratører den udvidede udeservering tilbageHvordan kan vi gøre produktionen af øl mere bæredygtig?
Scroll to top