• Medlemslogin
Søg
Bryggeriforeningen
  • Nyheder
  • Drikkevarer
    • Øl
    • Læskedrik
    • Vand
  • Tal
    • Tal om drikkevarebranchen
    • Tal om øl
    • Tal om læskedrikke
    • Tal om vand
    • Tal om miljø & emballage
  • Ansvarlighed
  • For medlemmer
  • Foreningen
  • Kontakt
  • Søg
  • Menu Menu

Dystre udsigter for de danske bryggerier

Aktuelt, Øl

Med fortsat tvangslukning af restauranter, caféer og barer forventer bryggerierne markant nedgang i omsætningen i marts og april.

De kommende måneder bliver hårde at komme igennem for de danske bryggerier og deres medarbejdere, fordi restaurationsbranchen ikke bliver en del af genåbningen 1. marts.

Over halvdelen af bryggerierne forventer en nedgang i omsætningen på mindst 30% i marts sammenlignet med samme måned i 2019, viser en undersøgelse, som Bryggeriforeningen har foretaget blandt sine medlemmer. Næsten en tredjedel af de 31 deltagende bryggerier forudser ligefrem, at omsætningsfaldet bliver på mindst 50%.

”Det kan ikke længere undgås, at lukningen af restaurationsbranchen kommer til at koste varige arbejdspladser på de danske bryggerier, hvoraf mange ligger i små samfund med stor betydning for den lokale økonomi og livskvalitet”, siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

Udsigten for april måned ser endnu værre ud, såfremt nedlukningen fortsætter. På spørgsmålet: ”Hvad betyder en nedlukning af restauranter og barer mv. for dit bryggeri/tapperi i april måned?” svarer mere end 60%, at deres omsætning vil falde med mindst 30% sammenlignet med april 2019. Og 39% forventer ligefrem et omsætningstab på mindst 50%.

”Vi anbefaler derfor, at regeringens ekspertgruppe hurtigst muligt regner på genåbningsscenarier, der omfatter restaurationsbranchen – naturligvis med de nødvendige sundhedsforanstaltninger. Vi har endnu ikke set evidens for, at gæsterne smitter hinanden i nævneværdigt omfang på serveringssteder, og spørgsmålet er, om ikke det ofte er sundhedsmæssigt mere forsvarligt, at folk mødes dér med hygiejneregler og professionelt personale, end at folk mødes privat”, siger Niels Hald.

I undersøgelsen svarer mere end 90%, at kompensationsordningerne ikke dækker deres udgifter som følge af nedlukningen. De peger bl.a. på, at lønkompensationen er utilstrækkelig og ufleksibel, samt på at kompensationen for gamle varer er for ringe.

 

—

24/02/2021

24/02/2021/af Christina Kirkeby
Del artiklen på sociale medier
  • Del på Facebook
  • Del på LinkedIn
https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2021/02/Forside-billeder-2021-02-24T181017.547.png 1200 1600 Christina Kirkeby https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/04/logo-bryggeriforeningen-black.png Christina Kirkeby2021-02-24 18:12:222021-03-23 10:53:55Dystre udsigter for de danske bryggerier

Nyeste

  • Endnu flere bryggerier i Danmark
  • Classic-øl i markant fremgang
  • Nyt revolutionerende rensesystem på Mikkellers barer
  • EU-forslag risikerer trods gode hensigter at gå ud over miljøet
  • Debatindlæg: Brug digital alderskontrol til at forhindre salg af alkohol til mindreårige

Kategorier

  • Aktuelt
  • Drikkevarebranchen
  • Drikkevarerbranchen
  • Emballage
  • Forbrug
  • Læskedrik
  • Mad og Øl
  • Marked
  • Miljø
  • Øl
  • Salg og afgifter
  • Samfund
  • Tal
  • Vand
  • Viden

Bryggeriforeningen

Faxehus
Gamle Carlsberg Vej 16
DK-1799 København V

CVR: 4892 3518

T: 7216 2424

M: info@bryggeriforeningen.dk

Vilkår og persondatapolitik

Cookiepolitik

Besøg også

Den Skandinaviske Bryggerhøjskole 

Alkoholpartnerskabet

Alkoholreklamenævnet

Læskedrikreklamenævnet

Følg os

Beverage Days ’21Færre nye danske øl på grund af Corona
Scroll to top