Vand er vigtigt

 Vi kan overleve flere uger uden mad, men kun nogle ganske få dage uden vand

Vand spiller en absolut hovedrolle i den menneskelige krop. Vi kan overleve flere uger uden mad, men kun nogle ganske få dage uden vand. Hvert eneste kredsløb og system i kroppen – fra celler over væv til vitale organer – kræver vand for at kunne fungere.

  • Vand bærer næringsstoffer rundt til alle celler i vores krop og ilt til vores hjerne
  • Vand tillader kroppen at optage mineraler, vitaminer, aminosyrer og glukose
  • Vand skyller gift- og affaldsstoffer bort
  • Vand hjælper med at regulere kropstemperaturen
  • Vand er et smøremiddel for led og muskler

De sundhedsmæssige fordele ved at drikke vand er veldokumenterede og bekræftet af EU’s højeste fødevaremyndighed, European Food Safety Authority.

Vidste du at:

  • Vand udgør i gennemsnit 60% af en voksens kropsvægt – fra 31% i knoglerne til 83% i lungerne
  • Menneskets krop kan ikke oplagre vand; hver dag mister vi vand, når vi trækker vejret, sveder og går på toilettet, så det er essentielt, at vi jævnligt erstatter den tabte væske for vores helbreds skyld, og for at vores krop kan fungere

Vand er den sundeste drik, vi mennesker kan indtage, og generelt vil et øget vandindtag føre til et forbedret helbred. Et øget vandindtag har vist sig at forbedre kognition og humør hos børn og voksne. Vand har desuden potentialet til at forbedre uddannelsesniveauet og ydeevnen på arbejdspladsen. Læs mere om sammenhængen mellem hydrering og sundhed her.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) var en af ​​de første organisationer til at anerkende vigtigheden af ​​vand som et næringsstof og lave anbefalinger om passende indtag. Mange europæere drikker ikke nok til at opfylde EFSA’s anbefalinger om tilstrækkeligt indtag af vand og kan være i risiko for stofskiftesygdomme. Læs mere om hydrering i Europa her.