• Medlemslogin
Søg
Bryggeriforeningen
  • Nyheder
  • Drikkevarer
    • Øl
    • Læskedrik
    • Vand
  • Tal
    • Tal om drikkevarebranchen
    • Tal om øl
    • Tal om læskedrikke
    • Tal om vand
    • Tal om miljø & emballage
  • Ansvarlighed
  • For medlemmer
  • Foreningen
  • Kontakt
  • Søg
  • Menu Menu

Tørsten efter alkoholfri øl er steget markant

Aktuelt, Øl

Danskerne har for alvor fået smag for øl uden procenter. Det seneste år er der langet over 14 millioner flasker og dåser med alkoholfri øl over disken.

4.699.000 liter alkoholfri øl drak danskerne de seneste 12 måneder – svarende til 14,1 millioner flasker og dåser. Det er en femdobling på fem år.
Tørsten efter øl uden alkohol fordeler sig ujævnt i befolkningen.
”Mere end to tredjedele af dem, der drikker alkoholfri øl, er mænd. Hos de helt unge er det ikke så populært, men fra 25-års alderen fordeler alkoholfri øl-drikkere sig jævnt i aldersgrupperne. Og salget af alkoholfri øl stiger mest i de store byer”, siger Niels Hald, der er direktør for Bryggeriforeningen.

Udvalget af alkoholfri øl er steget tilsvarende. For fem år siden var der kun enkelte øl uden alkohol på butikshylderne, men i 2019 kunne øl-nydere smage sig gennem næsten 50 forskellige alkoholfrie øl fra danske bryggerier – der var endda tre alkoholfri julebryg at vælge imellem i december.

”Det er svært at brygge godt øl uden alkohol til at binde smagen sammen. Men brygmestrene bliver år for år dygtigere til at brygge alkoholfri øl, som smager rigtigt godt. Mens de førhen kun bryggede pilsnere uden alkohol, kan forbrugerne nu plukke fra en bred pallette af smagsvarianter”, siger Niels Hald.

Alkoholfri øl bliver oftere nydt hjemme – og gerne sammen med venner og familie – end de bliver nydt på restauranter, caféer og barer.

Fakta:
Ifølge dansk lovgivning må en øl betegnes som alkoholfri, hvis den har en alkoholprocent på 0,5 eller derunder. Når loven tillader en lille mængde alkohol, hænger det sammen med, at der altid er en risiko for, at der kan forekomme lidt rest-alkohol i gærede sukkerstoffer i føde- og drikkevarer. Tilsvarende må produkter kaldes fedtfri eller sukkerfri, hvis de indeholder maksimalt 0,5% fedt eller sukker.
Salg af alkoholfri øl:
2013: 1.071.000 liter
2014: 938.700 liter
2015: 2.453.000 liter
2016: 2.793.000 liter
2017: 3.283.000 liter
2018: 4.319.000 liter
2019: 4.699.000 liter*
*Opgjort for perioden 1. nov. 2018 til 1. nov. 2019.

02/01/2020/af Christina Kirkeby
Del artiklen på sociale medier
  • Del på Facebook
  • Del på LinkedIn
https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/01/Design-uden-navn-25.png 349 564 Christina Kirkeby https://bryggeriforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/04/logo-bryggeriforeningen-black.png Christina Kirkeby2020-01-02 14:54:022020-05-15 11:27:07Tørsten efter alkoholfri øl er steget markant

Nyeste

  • Nyt revolutionerende rensesystem på Mikkellers barer
  • EU-forslag risikerer trods gode hensigter at gå ud over miljøet
  • Debatindlæg: Brug digital alderskontrol til at forhindre salg af alkohol til mindreårige
  • Nekrolog: Den danske øl-talnørd er gået bort
  • Risiko for lukning af bryggerier stiger

Kategorier

  • Aktuelt
  • Drikkevarebranchen
  • Drikkevarerbranchen
  • Emballage
  • Forbrug
  • Læskedrik
  • Mad og Øl
  • Marked
  • Miljø
  • Øl
  • Salg og afgifter
  • Samfund
  • Tal
  • Vand
  • Viden

Bryggeriforeningen

Faxehus
Gamle Carlsberg Vej 16
DK-1799 København V

CVR: 4892 3518

T: 7216 2424

M: info@bryggeriforeningen.dk

Vilkår og persondatapolitik

Cookiepolitik

Besøg også

Den Skandinaviske Bryggerhøjskole 

Alkoholpartnerskabet

Alkoholreklamenævnet

Læskedrikreklamenævnet

Følg os

Copenhagen Beer Week100 nye danske bryggerier på ti år
Scroll to top