Nyt revolutionerende rensesystem på Mikkellers barer
Bryggeriet Mikkeller introducerer et nyt bæredygtigt rensesystem på sine barer og restauranter. Systemet, Safe’n’Fresh, der er udviklet af den danske virksomhed SUBD, gør både miljøet og Mikkellers medarbejdere en tjeneste ved at eliminere brugen af kemikalier og spare en masse tid og dermed penge.
Servering af frisk, velsmagende fadøl kræver jævnlig rensning af fadølsanlæg. Rensningen er derfor en essentiel del af den daglige drift på en bar eller en restaurant. Indtil nu har det været normal procedure at bruge kemikalier til rengøringen, hvilket både er dårligt for miljøet, tidskrævende og risikofyldt at håndtere.
Nu har Mikkeller i samarbejde med virksomheden SUBD (Scan Unic Beverage Disinfection) installeret et helt nyt miljøvenligt system, der har fået navnet Safe’n’Fresh, skriver Mikkeller i en pressemeddelelse.
Systemet er indtil videre kørt i stilling på 12 af Mikkellers barer og restauranter i Danmark – og det med stor succes.
“Det her er en ekstrem positiv nyhed for bar- og restaurationsbranchen generelt. Vi er vildt begejstrede for at have taget del i udviklingen af systemet, og responsen fra vores medarbejdere har været ovenud positiv,” fortæller Mikkel Bjergsø, grundlægger og administrerende direktør i Mikkeller.
Timothy James Innes, der er General Manager på Mikkellers bar i Viktoriagade på Vesterbro, er enig: “Det, der har imponeret mig mest, er, hvor simpelt og nemt systemet er. Det er ekstremt trygt og sikkert at bruge, og som barchef føler jeg mig fuldstændig tryg ved at overlade det i hænderne på en ny medarbejder,” fortæller han.
Som en ekstra bonus kan han lade systemet køre automatisk, mens han udfører andre opgaver, hvilket derfor også sparer ham en masse tid. Hvor han før skulle overvåge rensesystemet, kan han nu for eksempel tage imod varer, mens systemet kører automatisk.
Begejstring i Bryggeriforeningen
I Bryggeriforeningen er direktør Nick Hækkerup også begejstret for det miljøvenlige rensesystem.
”Det er helt perfekt, at systemet tager hensyn til både miljøet, medarbejderne og forbrugerne på én gang. Jeg glæder mig til at smage min første velskænkede fadøl efter rensning uden brug af kemikalier”, siger han.
Ideen til systemet opstod, da Finn Jegård og Kenneth Francke var i gang med at udvikle et helt andet produkt. De to står bag virksomheden SUBD, som er specialiseret i desinfektionsteknologi. I projektet gjorde de brug af en ny teknologi, som desinficerede ved brug af ozonholdigt vand, som bliver produceret, hvor det anvendes. I modsætning til den normale brug af kemikalier, er det ozonerede vand miljøneutralt og produceres udelukkende ved brug af strøm og vand. Det renser effektivt, og det eneste spildprodukt efter brug er vand og ilt.
—